POWERHOUSE BOX OFFICE & FOYER EXTENSION

The purpose of Brisbane Powerhouse Box Office upgrade was to increase the ticketing functionality of this much loved contemporary multi-arts venue. Works were staged to accommodate the venue’s programming. Firstly the patron side’s queuing and circulation space was extended into an existing void, and secondly the box office itself was refurbished.

The design of the queuing space required careful consideration to make it unnoticeable as an addition. The new structure was required to fit around the substantial steel bones of the original building, and the detailing was consistent with that of the original conversion.

The refurbishment was to further add to the efficiency of queuing, and in addition to this, the equity of queuing with the provision of a universally accessible sales point. It was also important to staff to increase the acoustic and visual separation from the adjacent Turbine Hall. The new counter is curved, allowing for more organised queuing on the patron side, and an additional service point. A series of solid core bi-fold doors at the counter front allow the office to partially or fully enclose. Through the simple use of painted datums, the doors compliment the curved ‘solid surface’ counter behind them. Acoustic panelling blankets the internal walls, doubling as a poster billboard for promotion of upcoming shows.


ClientBrisbane PowerHouse / Brisbane City CouncilLocationNew Farm, BrisbaneContractorHutchinson BuildersConsultantsBligh Tanner (Structural Engineers)
Certis (Building Certifiers)
CollaboratorsPeter Roy & AssociatesPhotographerScott Burrows Photographer