Category
Portfolio page

POWERHOUSE BOX OFFICE REFURB & FOYER EXTENSION

The purpose of Brisbane Powerhouse Box Office upgrade was to increase the ticketing functionality of this much loved contemporary multi-arts venue. Works were staged to accommodate the venue’s programming. Firstly the patron side’s queuing and circulation space was extended into an existing void, and secondly the box office itself was refurbished.

The design of the queuing space required careful consideration to make it unnoticeable as an addition. The new structure was required to fit around the substantial steel bones of the original building, and the detailing was consistent with that of the original conversion.

The refurbishment was to further add to the efficiency of queuing, and in addition to this, the equity of queuing with the provision of a universally accessible sales point. It was also important to staff to increase the acoustic and visual separation from the adjacent Turbine Hall. The new counter is curved, allowing for more organised queuing on the patron side, and an additional service point. A series of solid core bi-fold doors at the counter front allow the office to partially or fully enclose. Through the simple use of painted datums, the doors compliment the curved ‘solid surface’ counter behind them. Acoustic panelling blankets the internal walls, doubling as a poster billboard for promotion of upcoming shows.


“I found Mat and Julie very easy to work with on our project, and very accommodating to our needs in regards to stakeholder engagement.”

Precinct Director, Brisbane PowerHouse


Clients
Brisbane PowerHouse and BCC
Location
New Farm, Brisbane
Contractor
Hutchinson Builders
Consultants
Bligh Tanner (Structural Engineers)
Certis (Building Certifiers)
Collaborators
Peter Roy & Associates
Photographer
Scott Burrows Photographer